Over ons

Passie voor hout van vader op zoon

DERDE GENERATIE PARKET & RESTAURATIE

 

Voor Xavier Vannieuwenhuyse is hout een ware passie.

Die passie kreeg hij mee van zijn vader. Vannieuwenhuyse is geevolueerd naar een bedrijf bloeit, dat houten meubels creëert en restaureert, en dat parket en plankenvloeren plaatst of restaureert.

 

Vader Vannieuwenhuyse studeerde in de jaren vijftig in het Waalse Maredsous aan L’école d’ébenistrie d'art, de 'school voor fijn schrijnwerk'. Xavier is duidelijk erfelijk belast met de houtmicrobe.

 

Hij leerde al heel jong alles over meubelconstructies en de afwerking en restauratie daarvan. Toen de tijd rijp was, startte Xavier zijn studies als meubelmaker en restaurateur op de gerenommeerde Sint-Lucasschool in Doornik.

 

Sinds 2018 vervoegt zoon Manu Vannieuwenhuyse de zaak, wat maakt dat de passie voor hout aan een derde generatie wordt doorgegeven.

 

HOUT IS VOOR ALTIJD

 

Xavier Vannieuwenhuyse: 'Hout is een heerlijk materiaal om mee te werken. Het is niet supergoedkoop, maar het is duurzaam en het geeft de mens zoveel warmte.

We restaureren bvb. houten vloeren en plaatsen nieuwe visgraat en middelfries.'

 

Hout draagt een geschiedenis met zichmee. Hout verdwijnt niet, het is er voor altijd, dat maakt het zo heerlijk om mee te werken.

 

Onze filosofie

 

 

Kwaliteit

Als u uw houten vloer laat plaatsen door Xavier Vannieuwenhuyse, bent u zeker van kwaliteit. Omdat wij de verschillende houtsoorten door en door kennen, maken wij zonder uitzondering een uitgekiende selectie voor onze vloer- en meubelwerken.

Ambacht / ervaring

Wij hanteren onder meer speciale restauratietechnieken, die we onder de knie kregen dankzij een specifieke en veeleisende restauratieopleiding. Verder kunnen wij uw parket perfect cleanen (niét schuren) met een speciale machine die werkt met water en zeep. Ambacht met een extra dus!

Correct

Correct werk en correcte afspraken is wat de klant verdient. Zeker omdat hout niet meteen het goedkoopste product is. Daarom staan wij op een perfecte uitvoering van de werken én een goede verstandhouding met de klant.

Stipt

U wil zo snel mogelijk genieten van een duurzaam en karaktervol eindresultaat. Daarom houden wij ons nauwgezet aan de gemaakte afspraak. Uiteraard is er van haastwerk nooit sprake, maar een afgesproken opleveringstermijn wordt niét overschreden!